Neem initiatief

Neem initiatief: start een koffiegezelschap.
Het is eenvoudiger dan u denkt, het kost niets en het levert veel op.
Uw koffiegezelschap kan kleur aan uw dag geven.

Werkwijze
Stap 1
Vindt u het leuk, of zelfs belangrijk, om periodiek meer mensen te spreken dan nu het geval is en bent u bereid om hier zelf enige inspanning voor te verrichten?
Ja? Ga verder met stap 2.
Nee? Deze website is niet voor u bedoeld. U kunt natuurlijk wel uw familie, vrienden en kennissen de link www.koffiegezelschap.nl sturen. Misschien zit er iemand bij, die u hiermee een plezier doet.
Stap 2
Stap 2 is de moeilijkste, maar waarschijnlijk eenvoudiger dan u denkt. Zoek iemand in uw omgeving waarmee u met enige regelmaat een kopje koffie of thee zou willen drinken.
Als u liever niet alleen wilt gaan, vraag dan uw partner, kind, een vriend, vriendin, kennis, of iemand van de thuis- of buurtzorg om met u mee gaan.
Het kan zinvol zijn om vooraf even te bellen. Een onverwacht bezoek kan zeer aangenaam zijn, maar het kan ook erg ongelegen komen. Als u belt, meld dan tijdens het telefoongesprek niet wat u komt doen, maar alleen dat u iets wilt bespreken. Als u vooraf de reden van uw bezoek aankondigt, kan het zijn dat hij of zij meteen al een oordeel heeft, zonder te weten waar het precies over gaat. Het is logisch dat mensen even moeten kunnen nadenken, voordat ze een besluit nemen.
Belangrijk. Bedenk dat u bij het leggen van een eerste contact niets te verliezen hebt. Immers wat u niet hebt kunt u ook niet verliezen. Er is dus geen enkele reden om u hier zorgen over te maken.
Stap 3
Interesse? Ga naar stap 4.
Geen interesse? Vraag of hij/zij familie of kennissen heeft, die misschien wel interesse hebben. Vraag naam, adres, telefoon- en e-mailgegevens van deze personen en vraag ook of hij/zij ze alvast laat weten dat een dezer dagen door u contact wordt opgenomen.
Laat uw gegevens achter, zodat hij/zij altijd contact met u kan opnemen.
Stap 4
Er is interesse om deel te nemen aan ‘uw’ koffiegezelschap.
Ga samen na wie er bij uw koffiegezelschap zou(den) kunnen passen en spreek meteen af wanneer u samen op pad gaat om uw gezelschap uit te breiden. Stel dit niet uit, maar plan het binnen enkele dagen. De werkwijze kunt u lezen in stap 2 en volgende.